Annons
Växjö

Många vill se favorittippat Östers IF – högt tryck på säsongsbiljetter

Växjö • Publicerad 9 april 2023
Natalie Serrate, försäljnings- och marknadsansvarig i Östers IF,
Natalie Serrate, försäljnings- och marknadsansvarig i Östers IF,Foto: Östers IF

I Superettans premiäromgång ställdes ett framgångstippat Östers IF direkt för en av säsongens tuffaste uppgifter i form av Helsingborgs IF på bortaplan på Olympia. En uppgift laget tog sig an med bravur och man kunde efter mycket kamp och hårt spel lämna Skåne med tre poäng. Detta efter att Adam Bergmark Wiberg gjort matchens enda mål i den 89:e minuten.

Nu blickar Östers IF fram mot sin hemmapremiär mot Trelleborg under morgondagen. Och det är de inte ensamma om, det har nämligen sålts närmare 800 säsongskort inför årets säsong, en notering som är högre än förra året. Det tror Östers försäljnings- och marknadsansvarige Natalie Serrate beror på flera olika faktorer.

Annons

– En bidragande faktor är ju såklart att vi var nära allsvenskan förra året. Sen att vi är förhandstippade att vinna hela ligan i år och ett starkt och spännande lag såklart, säger Natalie Serrate.

Hon lyfter även supporterföreningen East Front som en bidragande faktor.

– Vi har en nära dialog med dem om hur vi ska öka intresset runt klubben. De har arbetat väldigt aktivt för att få med sig nya supportrar vilket såklart är väldigt roligt. Tillsammans försöker vi kontinuerligt för att hitta både nya supportrar men även locka gamla supportrar tillbaka till Visma.

Inför året så kommer även familjeläktaren, som legat på is under några säsonger, att återuppstå. Till familjeläktaren så kommer ungefär 400 platser att vigas. Detta för att locka just familjer och barn till Visma Arena i en högre utsträckning än tidigare.

– Det känns jättekul! Det är ju en målgrupp som vi inte jobbat lika riktat mot tidigare så förhoppningsvis kan vi se en välfylld familjeläktare i år.

Sist men inte minst, håller ni för trycket och tar steget upp i Allsvenskan i år?

– Det både tror och hoppas jag, absolut. Som det känns i dagsläget har vi ett bättre lag i år jämfört med förra säsongen. Speciellt med erfarenheten som vi har kvar i truppen från förra året, inte minst i form av kvalspelet mot Varberg.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons