GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Många viltolyckor på länets vägar under kvällen

     Under onsdagskvällen inträffade flera viltolyckor runtom i länet. Inga personskador har rapporterats.
     Växjö • Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 13 oktober 2021
     Foto: Lena Gunnarsson

     Vid sextiden på onsdagskvällen ryckte räddningstjänst och ambulans ut sedan man fått larm om en singelolycka på väg 120, strax väster om Rävemåla.

     En personbil hade krockat med en älg. Föraren klarade sig enligt Räddningstjänsten Östra Kronoberg utan fysiska skador vid kollisionen. Älgen dog på platsen och den krockskadade bilen måste bärgas.

     En stund senare krockade en personbil med ett rådjur på länsväg 930 i närheten av Älghult i Uppvidinge kommun.

     Strax före klockan åtta på kvällen inträffade ytterligare en viltolycka. En personbil hade krockat med ett rådjur på riksväg 27 i närheten av Väckelsång i Tingsryds kommun.

     Några minuter senare, strax efter åtta, kom nästa larm om en viltolycka till polisen. En bilförare hade då krockat med ett vildsvin på länsväg 882 vid Berg i Växjö kommun. Föraren ska enligt polisen ha klarat sig utan personskador.

     Två minuter senare, klockan 20.07, inträffade ännu en viltolycka, denna gång nära Vislanda i Alvesta kommun. En bil hade krockat med ett vildsvin, vilket enligt polisen orsakade skador på fordonet.

     Och drygt en timme senare, klockan kvart över nio, krockade en personbil på riksväg 27 vid Ingelstad med ett vildsvin.

     – Där ska det ha varit en vildsvinsfamilj som sprang över vägen och bilen körde på en av kultingarna, säger Fredrik Vedemyr vid polisens ledningscentral i Malmö.

     Jesper MarkenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.