Annons

Manifestation för Palestina i Växjö – polisen på plats

Växjö • Publicerad 19 oktober 2023
Foto: Filip Sjöfors

Vid halv sextiden på onsdagskvällen ska ett stort antal människor ha samlats på Stortorget i Växjö centrum för att genomföra en manifestation till stöd för Palestina.

– Polisen har varit på plats och det finns uppgifter om att omkring 200 personer hade samlats. Vid 18-tiden ska de ha lämnat platsen, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

Annons

Vem eller vilka som arrangerade manifestationen är i nuläget okänt. Brottsrubriceringen för att hålla allmänna sammankomster utan tillstånd lyder ”brott mot ordningslagen”. Polisen har upprättat en anmälan men har i nuläget ingen misstänkt.

Även i Kalmar genomfördes vid samma tid på onsdagskvällen en liknande demonstration för Palestina, på Larmtorget. Där ska mellan 150 och 200 personer har deltagit.

Enligt Robert Loeffel, polisens presstalesperson, hölls en manifestation till stöd för Palestina även tidigare under dagen i Växjö då tre personer deltog. Även där har en anmälan om brott mot ordningslagen upprättats.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons