Annons
Växjö

Mannen glömde telefonen i butiken - då upptäckte personalen stölden

Den 21-årige mannen lämnade butiken i Växjö med kläder till ett värde upp mot 700 kronor. Senare märkte mannen att hans telefon glömts kvar i butiken. När han återvände till butiken för att hämta telefonen upptäckte personalen stölden. Nu döms mannen för ringa stöld vid Växjö tingsrätt.
Växjö • Publicerad 8 augusti 2022
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Anna Nordström

Butikspersonalen uppger i vittnesmålet att denne reagerat på att mannen återvänt till butiken iförd andra kläder än tidigare. Personalen reagerade även på att alla kläder han bar kom ifrån deras butik. Mannen frågade butikspersonal om denne sett en telefon i butiken. I samband med sökandet av telefonen upptäcktes hans tidigare klädesplagg på golvet i ett utav provrummen.

Butikspersonalen konfronterade mannen och tillkallade polis till platsen. Händelsen inträffade i juni detta året på Marketenterivägen i Växjö. Nu döms den 21-årige mannen till ringa stöld vid Växjö tingsrätt.

Annons

Påföljden blir 80 dagsböter om 50 kronor, vilket resulterar i en summa på 4 000 kronor. Samt ett skadestånd som mannen måste betala på omkring 600 kronor då plaggen han försökt stjäla inte gick att sälja efter händelsen.

Här saknas innehåll

Moa RisbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons