Annons
Växjö

Marchal trakasseras av äldre man – tycker hon är för gammal för att visa upp sig

”Jävla skryt och skrävel , Folk är totalt ointressant av vad ni gör, lägg ner, så pinsamt med alla er inlägg. Min son har spelat på Trump golfbana o Florida, något ni aldrig får göra /…/”
Podden Skatan och Marchal tar bland annat upp mäns ilska i veckans avsnitt.
Växjö • Publicerad 10 november 2023

Här saknas innehåll

Veckans nyheter har bestått av mycket ilska från män. Män som hämtar traktorn för att köra in i vägarbeten, män som kallar Växjö kommuns chefsjurist för ”ditt blekfeta as” och män som misshandlar för 20 kronor.

Podden Skatan och Marchal tar upp detta ämne kring mäns ilska och pratar om var den kommer från och hur den kan hanteras.

Annons

Anne Marchal har fått en äldre man, 80 plus, på halsen som har tröttnat på henne och hennes familj på sociala medier och tycker dels att hon är för gammal för att synas på sociala medier på det sätt hon gör och beskriver hur trött han är på att se henne.

– Men varför följer han mig då? undrar hon i podden och tycker att problemet för mannen borde vara enkelt att lösa genom att sluta följa henne.

Där finns det dock forskning. Att irritera sig på någon eller att skriva ner elaka kommentarer triggar många och de får genom det en dopaminkick, precis som när vissa äter choklad. Det får dem att fortsätta.

Det är dopaminet som påverkar en människa att fortsätta följa någon de inte gillar. Man får en kick enligt forskning.
Det är dopaminet som påverkar en människa att fortsätta följa någon de inte gillar. Man får en kick enligt forskning.

Men podden tar även upp forskningsprojektet kring hur prostatacancer påverkar känslan av manlighet, att männens agerande ibland kan handla om stereotypiska förväntningar och hur man kan hantera det.

Du lyssnar på podden genom att klicka på spelaren.

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons