GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Maskerad man tog sig in till bekant och gick till attack med skiftnyckel – döms

Växjö • Publicerad fredag 18:00
Växjö Tingsrätt montage
Växjö Tingsrätt montageFoto: Lars-Göran Rydqvist

En man, född 1983, har dömts för grov misshandel. Den 25 november förra året trängde sig mannen in i en Växjöbos bostad och utdelade ett slag med en skiftnyckel i mannens huvud.

Den misshandlade mannen fick smärta, sårskada och svullnad. Gärningsmannen ska ha varit maskerad och misshandlade Växjöbon, framför hans barn som ringde polisen. I väntan på patrull lyckades målsäganden brotta ner inkräktaren och hålla fast honom.

Gärningsmannen och offret kände varandra under skoltiden för många år sedan men har därefter inte haft mycket kontakt. Den nu dömde mannen har erkänt brott. Mannen, som lider av psykisk sjukdom, har uppgett att motivet har varit att han hade hört Växjöbons ”röst hela dagarna, varje minut och även på nätterna via en högtalare i luften i 16 år”.

Växjö tingsrätts dom är att 38-åringen ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han döms också att betala 26 200 kronor i skadestånd till offret.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.