Annons

Maskerade fans försökte storma restaurang i Växjö

Det blev stökigt på stan inför lördagens SHL-derby mellan Växjö Lakers och HV71 och polisen har upprättat flera anmälningar om brott mot ordningslagen.
Växjö • Publicerad 27 november 2023
Polis.
Polis.Foto: Lena Ehring

Lördagens derby mellan Växjö Lakers och HV71 i vida Arena i Växjö föregicks av en hel del oroligheter på stan, enligt polisen.

Ett stort antal polispatruller bevakade supportrar till de två lagen som hade samlats på olika platser i centrum.

Annons

– Det var en hel del stök inför matchen. Vid ett tillfälle försökte mellan 40 och 50 maskerade Lakerssupportar komma åt HV:s supportrar som befann sig på en restaurang vid Vattentorget. Det kunde avvärjas av poliserna så att det inte uppstod någon konfrontation, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

När en polispatrull kontrollerade en buss som HV-supportrar hade åkt i vid Vattentorget hittades pyrotekniska varor som togs i beslag och när en HV-supporter som är under 18 år visiterades hittades en bengal i hans jackficka.

– Där skrivs en anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål, fortsätter Robert Loeffel.

Polisen beslagtog även bengaler från två andra hockeysupportrar när de var på väg till Vida Arena. Gällande de männen ska polisen ansöka om att de ska förbjudas tillträde till arenan i framtiden, enligt Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons