Annons
Växjö

Mässa arrangeras på Stortorget – över hundra bilar ska rulla in

Växjö • Publicerad 4 maj 2022

På lördag arrangeras Miljöbilsmässan av MRF Kronoberg i samarbete med bilhandlarna i Växjö, Växjö kommun och Miljöfordon Sverige.

Det är en bilmässa med plats för elbilar, laddhybrider, biogas- och etanolfordon. Över hundra olika modeller av miljöbilar kommer att visas upp på Stortorget i Växjö.

Annons

– I Europas grönaste stad är omställningen bort från bensin och diesel i fordon och transporter en viktig fråga. Det är därför glädjande att kommunen och lokala bilhandlare kan genomföra en så här stor miljöbilsmässa i Växjö tillsammans för att stärka människors möjlighet att göra ett klokt val både för miljö och plånbok, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande Växjö kommun.

I flera år har MRF Kronoberg, som är bilhandlarnas branschorganisation, diskuterat idén om en miljöbilmässa i Växjö. Men på grund av pandemin blir det av först nu.

– Äntligen. Det är så roligt att denna mässa äntligen kan bli av och vilken fantastisk uppslutning. Över 100 miljöbilar, även ett antal spännande tunga fordon samt experter inom elbilsladdare, solenergi, förnybara drivmedel. Det är upplagt för familjefest på stortorget, säger Sven-Olof Carlsson som är ordförande i MRF Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons