Annons
Växjö

Mästerskap avgörs i Växjö

Växjö • Publicerad 26 mars 2024
SM i Mathantverk arrangeras i Växjö i september 2024. Bilden är ett collage.
SM i Mathantverk arrangeras i Växjö i september 2024. Bilden är ett collage.Foto: Stéphane Lombard, Eldrimner

I september avgörs SM i Mathantverk 2024 i Växjö. Det är en tävling som arrangeras av Eldrimner, som är nationellt resurscentrum för mathantverk. Runt 500 bidrag från mathantverksföretag i hela landet brukar delta i mästerskapet och de bedöms i omkring 50 olika klasser.

– Tävlingen är ett tillfälle för producenterna att dels mötas och utbyta erfarenheter, dels att förfina sina produkter och få ut dem på nya marknader. De här företagen behövs, mathantverket är en bransch som är helt central för att vi ska ha en stark och tålig livsmedelsförsörjning i Sverige, säger Aleksandra Ahlgren, som arbetar på Eldrimner och är tävlingsledare för SM i Mathantverk.

Annons

Tävlingen anordnas i samband med MAT2024 i samarbete med Växjö & Co, som de senaste åren har lyckats locka stora evenemang som Musikhjälpen och Melodifestivalen till Växjö.

– Här har intresset för mat växt sig stort tack vare föregångare inom restaurangbranschen, modiga producenter och årliga MAT. Genom SM i Mathantverk stärker vi Matstaden Växjö och får möjlighet att lyfta hållbar livsmedelsförsörjning på ett spännande sätt, säger Frida Göransson, projektledare på Växjö & Co.

Växjö var även värdstad för SM i Mathantverk 2014.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons