Annons
Växjö

Matbutik måste rengöras – annars väntar 50 000 i vite

Smuts och svartmögel. En större matbutik i Växjö får nu ett par veckor på sig att rengöra sina lokaler, annars väntar vite på 50 000 kronor.
Växjö • Publicerad 20 september 2023
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

I början av sommaren besökte kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer en större livsmedelsbutik i Växjö. Inspektörerna påtalade flera brister när det gällde rengöringen och underhållet av lokalerna.

När det gällde rengöringen anmärkte inspektörerna på att den var ”tydligt eftersatt i bakomliggande utrymmen såsom köttrum, diskrum och förvaringsutrymmen” med smutsiga golv som var belamrade med mycket ovidkommande föremål.

Annons

Inspektörerna upptäckte även flera smutsiga väggar i de utrymmen där kunderna inte rörde sig och beläggningar med svartmögel i ett kylrum.

De ansvariga för butiken fick ett föreläggande om att städa lokalerna ordentligt men vid en uppföljande kontroll i slutet av augusti kunde inspektörerna konstatera att detta inte hade gjorts.

Nu beslutar miljö- och byggnämnden att butiken omedelbart måste åtgärda rengöringsbristerna samt skicka in en åtgärdsplan för hur man ska komma tillrätta med bristerna i lokalens underhåll.

Om bristerna kvarstår vid nästa uppföljande kontroll om ett par veckor måste butikens företrädare betala 50 000 kronor i vite, skriver nämnden vidare i sitt beslut.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons