Annons
Växjö

Matstället har öppnat nytt i Växjö

Matstället Balkan Steak expanderar och ägaren Esma Fejzuli väljer att öppna en ny matvagn i Växjö.
– Jag hoppas kunna ha så många matvagnar som möjligt i framtiden men just nu vill jag satsa på det här två och hålla samma kvalitet hela tiden, säger hon.
Växjö • Publicerad 5 april 2022
Esma Fejzuli öppnar en ny matvagn i Växjö.
Esma Fejzuli öppnar en ny matvagn i Växjö.Foto: Privat

Förra året startade Esma Fejzuli matvagnen Balkan Steak bredvid Växjö Färg & Tapetaffär på Ljungadalsgatan. Men när butiken inledde en ombyggnation behövde matstället flytta till Nylandavägen i Växjö. I veckan öppnade Esma Fejzuli en ny vagn vid Optimera på Lenhovdavägen på Norremark.

– Jag har utveckla mig som person, blivit mer självsäker, vet att min mat är god och kunderna älskar min mat. Kunderna som jag hade vid det första stället har haft svårt att komma ut till Nylandavägen så nu kommer jag köra både där och på Norremark.

Annons

Balkan Steak lagar mat från Balkan, som pljeskavica och cevapcici. Den nya matvagnen kommer att få en utökad meny med nötkorvar som de gör själva från grunden, sudzuk, och fish and chips. Till skillnad från matvagnen på Nylandavägen, som endast har öppet under lunchtid, kommer vagnen på Norremark att ha öppet från klockan 11 till 19.

– Det har varit kundernas önskemål. De vill ha mat även efter jobbet, säger Esma Fejzuli och skrattar.

Hon har haft planer på att öppna en restaurang med 20-25 sittplatser på Norremark men det blev för mycket jobbet och alldeles för kostsamt för att göra verklighet av planerna.

– Jag ska hålla mig till matvagnar, det är där jag är som bäst. Det känns bra, säger Esma Fejzuli.

Esma Fejzuli kommer från Prishtina i Kosovo och vill att maten ska innehålla tradition, kärlek och god smak. Hon har arbetat som i kock i 15 år i Växjö, bland annat i skolkök och på restauranger som Lagerlunden, Knock em down och Trattoria Science Park på Teleborg innan hon startade Balkan Steak.

– Jag hoppas kunna ha så många matvagnar som möjligt i framtiden men just nu vill jag satsa på det här två och hålla samma kvalitet hela tiden. Kunderna ska få maten de förväntar sig.

Det nya matstället på Norremark innebär en till två nya arbetstillfällen.

Esma Fejzuli
Esma FejzuliFoto: Privat
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons