Annons
Växjö

Mattias startar ungdomsträning på Araby

Träning är ett bra sätt att bygga upp ungdomars självkänsla och att omvandla all inre energi till något positivt. Det menar coachen Mattias Magnusson på Young Future som nu startar träningsskola på Araby.
– Vi kommer köra en timmes träningspass varje onsdag i Centrumskolans gympasal.
Växjö • Publicerad 7 mars 2023
Träning ger positiv energiomvandling och bygger ungdomarnas självkänsla, säger Mattias Magnusson på Young Future som nu startar träningsskola på Araby.
Träning ger positiv energiomvandling och bygger ungdomarnas självkänsla, säger Mattias Magnusson på Young Future som nu startar träningsskola på Araby.Foto: David Färdigh

Att träning kan bryta mönster och förändra livet vet Mattias av egen personlig erfarenhet. 2001 var han med om en våldsam trafikolycka då han skadade ryggen allvarligt. Därefter följde en lång tids användning av starka smärtstillande medel och ett allmänt självdestruktivt liv.

– För mig blev träningen en väg ut. Att träna räddade mig. Den erfarenheten vill jag nu förmedla till andra.

Annons

Den här veckan startar Mattias och Young Future en träningsskola på Araby. Tanken är att samlas i Centrumskolans gympasal mellan klockan 17 och 18 varje onsdag.

– Många tycker det känns obekvämt och otryggt att gå på gym. Här vill vi erbjuda ett alternativ där man tränar för sin egen skull och inte jämför sig med andra. Vi kommer köra både kondition, styrka och uthållighet.

Vilken är målgruppen?

– Främst ungdomar men både barn och vuxna är välkomna. Vi ser gärna att man anmäler sig innan på Young Futures Instagramkonto men det är inget krav.

Många ungdomar går idag omkring med oroliga tankar och svårhanterad energi inom sig. Genom träningen kan ungdomarna få utlopp för energin på ett positivt sätt menar Mattias.

– Istället för stök på skolan omvandlas energin till något positivt. Efter träningen går man hem med en skön känsla i hela kroppen.

Träning handlar också om att bygga självkänsla.

– Regelbunden träning ger snabbt resultat. När man känner att man klarar fler övningar och orkar så mycket mer växer man som människa.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons