Annons
Växjö

Max invigde sin tredje restaurang i Växjö

Svenska hamburgerkedjan Max fortsätter att expandera. Nyligen invigdes den tredje restaurangen i Växjö. Efter Handelsplats I11 och Teleborg så finns man nu även på Norremark.
– Och en fjärde restaurang i Växjö kan snart bli aktuell, avslöjar Christoffer Bergfors, delägare och vice koncernchef på Max.
Växjö • Publicerad 19 juni 2024
Hockeysnack på invigningen. Vi tror på Växjö och Luleå i nästa SHL-final, tippade Max:s vice koncernchef och tillika Luleå-supporter Christoffer Bergfors i samtal med Växjö Lakers vd Johan Markusson.
Hockeysnack på invigningen. Vi tror på Växjö och Luleå i nästa SHL-final, tippade Max:s vice koncernchef och tillika Luleå-supporter Christoffer Bergfors i samtal med Växjö Lakers vd Johan Markusson.Foto: David Färdigh

Köerna ringlade sig långa när Max invigde sin senaste restaurang i Växjö. Det är intill rondellen vid Norremark som företaget har tagit över den amerikanska konkurrenten Burger Kings tidigare lokaler.

– Det är tionde gången som vi tar över byggnader efter en Burger King-restaurang. Man får nästan nypa sig i armen!

Annons

Max är sponsor till Växjö Lakers och klippte invigningsbandet gjorde klubbens vd Johan Markusson.

– Det blir Växjö och Luleå i SHL-final nästa år, tippade Christoffer som sitter i Luleås styrelse hemma i Norrbotten.

Vi gillar Max och nu kommer vi inte behöva åka lika långt, berättade Braåstjejerna Amanda, Lovisa och Diza som stod i främre ledet på invigningen.
Vi gillar Max och nu kommer vi inte behöva åka lika långt, berättade Braåstjejerna Amanda, Lovisa och Diza som stod i främre ledet på invigningen.Foto: David Färdigh

Max grundades 1968 i Gällivare av entreprenören Curt Bergfors. Idag drivs koncernen av sönerna Richard och Christoffer som expanderat hamburgerkedjan till att bli nummer två i storlek i Sverige efter McDonalds.

– Vi har nu 154 restauranger i Sverige och totalt 190 med våra etableringar i Danmark, Norge och Polen.

Hur stora siktar ni på att bli?

– En realistisk tillväxttakt i Sverige är att öppna tio till tolv nya restauranger per år. Så delmålet 200 restauranger finns inom räckhåll. Sedan fortsätter expansionen i Skandinavien och satsningen i Polen som vi tror mycket på.

Vad är framgångsreceptet?

– Bra lokaler, goda hamburgare och personal som brinner för uppgiften. Vi ser oss fortfarande som en uppstickare och sporras av konkurrensen från jätten McDonalds.

I Växjö finns Max sedan tidigare vid Handelsplats I11 och på Teleborg. Den nyöppnade restaurangen på Norremark blir därmed den tredje i ordningen.

– Det här är en perfekt lokalisering intill riksvägarna och med många boende i närområdet. Restaurangen har 120 sittplatser och kommer ha cirka 40 anställda.

Annons

Blir det fler restauranger i Växjö?

– Ja, det kommer nog snart bli aktuellt med en fjärde Växjö-restaurang.

Johan Markusson, vd på Växjö Lakers, klippte invigningsbandet när Max öppnade sin tredje Växjö-restaurang.
Johan Markusson, vd på Växjö Lakers, klippte invigningsbandet när Max öppnade sin tredje Växjö-restaurang.Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons