Annons
Växjö

McDonald's om hamburgerboomen: ”Påverkas inte alls”

De senaste åren har flera hamburgerrestauranger öppnat i Växjö och fler är på gång. Men McDonald's, med två restauranger i kommunen, menar att snabbmatskedjan inte påverkas av högre konkurrens.
– Vi påverkas inte negativt vad vi har märkt. Inte alls skulle jag säga, säger Henrik Nerell, presschef på McDonald's.
Växjö • Publicerad 11 maj 2022
McDonald’s letar läge i Växjö kommun men har inte hittat rätt för en tredje restaurang i kommunen.
McDonald’s letar läge i Växjö kommun men har inte hittat rätt för en tredje restaurang i kommunen.Foto: PETTER ARVIDSON

Smålandsposten har de senaste åren rapporterat om flera nya hamburgerrestauranger i Växjö. Det handlar bland annat om Grilleriet som bytt namn till Bastard Burgers, Brödernas och Shady Burgers. De senaste veckorna har vi också rapporterat om att Jureskogs och Mister York ska etablera sig i Växjö.

Sedan tidigare finns också snabbmatsrestauranger som Max, Burger King och McDonald's med två restauranger vardera. Men enligt McDonald's presschef Henrik Nerell påverkas dem inte negativt av konkurrensen.

Annons

– Jag kan inte svara för just Växjö men generellt i Sverige är det många som öppnar hamburgerställen. Det gör att hamburgare blir mer i ropet vilket gynnar alla som säljer hamburgare. Vi är ett populärt val och passar mångas plånböcker. De nya som öppnar kanske har lite annan prisnivå. Vi påverkas inte negativt vad vi har märkt. Inte alls skulle jag säga, säger Henrik Nerell.

Patrik Hjelte, franschisetagare för McDonald's-restaurangerna i Växjö, har tidigare berättat att kedjan har tittat på ett tredje läge i Växjö, nämligen Teleborg. Men enligt Henrik Nerell har de inte gjort klart med något läge än.

– Vi har en historisk expansion och öppnar 5, 6, 7 restauranger per år och kommer att fortsätta med det. Vi söker efter fler lägen över hela landet och kan mycket väl öppna en till restaurang i Växjö någon gång i framtiden. Vi har inte hittat något bra läge utan fortsätter leta, säger Henrik Nerell.

Har ni några planer på nya restaurangerna i andra delar av Kronoberg?

– Inte vad jag känner till.

McDonald's brukar ha ett ökat besökstryck under sommaren och anställer ny mer personal till de befintliga restaurangerna på Norremark och Samarkand-området. Det finns två jobbannonser på Arbetsförmedlingen med 15 respektive 20 tjänster.

– Vi har mer att göra på sommaren och kan därför erbjuda fler möjlighet till jobb. Verksamheten går bra och vi behöver fler anställda.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons