Annons
Växjö

Melker, 24, från Växjö prisades

Växjö • Publicerad 30 november 2022
Melker Jangmalm, kock från Växjö.
Melker Jangmalm, kock från Växjö.Foto: Anna K Sjögren

Under tisdagen delade Smålands och Ölands Gastronomiska akademi ut sitt Stora pris samt diplom till framstående personer inom det gastronomiska området i Småland och på Öland.

24-årige Melker Jangmalm från Växjö prisades i kategorin Yngre förmåga inom matkultur. Han prisas ”för sitt passionerade och medvetna arbetssätt som har lett till stora framgångar”.

Annons

Melker Jangmalm blev Årets Unga Kock 2022 och fick en topplacering vid en internationell tävling för unga kockar i Mexiko i oktober.

Smålands & Ölands Gastronomiska akademi har till uppgift att initiera, inspirera, utveckla och uppmärksamma de genuina gastronomiska värdena i Småland och på Öland. Föreningens verksamhet ska främja gastronomiska värden och entreprenörskap utifrån regionens kulturella traditioner.

Fakta

Alla vinnare

Akademiens Stora pris: Eva Gustavsson, Håks gård i Beteby på Öland

Mat & Design: Maria Malmström, Stora Frö, Öland

Den offentliga måltiden: Jens Konradsson och Christian Persson med organisationen Visir i Kalmar

Destinations- och landsbygdsutveckling genom måltidsupplevelse: Magnus och Sara Nyman, Wallby Säteri, Vetlanda

Främjande av lokal förädling och konsumtion: Eva Gustavsson, Håks gård, Beteby, Mörbylånga, Öland

Främjande av lokal primärproduktion: Mikael Wik, Adelövs gård, Tranås

Yngre förmåga inom matkultur: Melker Jangmalm, Växjö

Akademiens motiveringar finns i bifogat pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons