Annons
Växjö

Mer pengar till skidklubben – ska användas till skidskytteanläggning

Växjö • Publicerad 21 december 2021
Ingrid Palmblad Örlander och Niklas Backåberg från Allmänna skidklubben i Växjö
Ingrid Palmblad Örlander och Niklas Backåberg från Allmänna skidklubben i VäxjöFoto: Marie Fransson

Allmänna skidklubben ASK får 125 000 kronor av sporthandelskedjan XXL, som för första gången delar ut pris till en organisation eller förening som främjar idrottsglädje, inkludering och sammanhållning för barn mellan sex och tolv år.

Bara för några veckor sedan fick skidklubben ett bidrag på fem miljoner kronor från Arvsfonden för att bygga en skidskytteanläggning i Räppe. Även bidraget från XXL kommer att gå dit, trots att pengarna är öronmärkta för barn- och ungdomsverksamhet.

Annons

– Skidskyttevallen är för vuxna men vi kommer att anpassa den så att barn kan prova på också, säger Niklas Backåberg, som är ordförande i ASK, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons