Annons

Mhmad Fado har öppnat ny restaurang i Växjö

Växjö • Publicerad 23 maj 2024
Mhmad Fado.
Mhmad Fado.Foto: Maha Nasser

Nyligen öppnade Mhmad Anas Fado restaurangen Damaskus på Blästergatan i Växjö som serverar orientalisk mat.

– Idén med den öppna buffén kom från min övertygelse att Växjö behöver en buffé som serverar arabisk mat. Det finns redan buffé med kinesisk mat, thailändsk mat och italiensk mat. Buffén kallas består av damascenesk mat, som är en av många sorters mat vi har i Syrien. Restaurangen erbjuder även jordanskt och palestinsk mansaf, mandi, lammkorv, biryani, shawarma och vegetarisk mat. Även om vi nyligen har öppnat är det ganska bra uppslutning. Folk gillar idén med en buffé eftersom de kan äta vilken mat de vill till rimliga priser, säger Mhmad Anas Fado.

Annons

Varför valde du Växjö för att öppna din restaurang?

– För det första för att Växjö är en livlig och aktiv stad och människor kommer från många håll. Dessutom finns det många kulturer här. Detta tillför fart och rörelse till staden. För det andra erbjuder Växjö många lokaler och restaurangbranschen är framgångsrik i staden.

Vad tillför det till Växjö att öppna restauranger som serverar mat från olika kulturer?

– Restaurangerna som öppnar idag i Växjö med olika kök och mat tillför mycket till landets kultur och berikar dess mångfald. Därför är det mycket viktigt att tillhandahålla bra tjänster, i linje med kulturen och systemet i landet, så att vi känner att vi verkligen tillför något till detta land.

Mhmad Anas Fado driver restaurangen tillsammans med sin fru och de har en anställd för närvarande men planer på att rekrytera fler framöver.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons