Annons
Växjö

Mikael Johansson i tårar i talarstolen

Växjö • Publicerad 10 april 2024
Mikael Johansson (M) avgår som regionstyrelsens ordförande.
Mikael Johansson (M) avgår som regionstyrelsens ordförande.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Under onsdagen lämnar Mikael Johansson uppdraget som regionstyrelsens ordförande i Kronoberg. När årsredovisningen för 2023 skulle debatteras gick moderatpolitikern upp i talarstolen.

I slutet av sitt anförande brast det för honom. Han lyfte upp politikerna i regionen tillsammans löst frågor kring bland annat pandemin och skickade med en önskan till framtiden.

Annons

”Jag hoppas och tror att ni som är kvar i denna församling att ni fortsätter att ha det goda klimat som vi har haft. Jag vet att det är utmaningar just nu. Jag vill att ni fortsätter att ha det goda samarbetet, inte för att det blir enklare här utan för att det är framgångsreceptet för våra kronobergare. Det är de vi är till för”

Övriga ledamöter bemötte honom med applåder och stående ovationer. Han tackade även ledamöterna för att de orkar stanna kvar, kämpa och engagera sig.

Här saknas innehåll

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons