Annons
Växjö

Mikrobiologen ska hjälpa EU-länderna kring antibiotikaresistens

Växjö • Publicerad 11 april 2024
Oskar Ekelund, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi Kronoberg-Blekinge.
Oskar Ekelund, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi Kronoberg-Blekinge.Foto: Mattias Mattisson

Klinisk mikrobiologi Kronoberg-Blekinge är sedan många år tillbaka svenskt referenslaboratorium och har ansvarat för utveckling och kvalitetssäkring av resistensbestämningsmetoder för den europeiska antibiotikakommittén. Nu blir mikrobiologen tillsammans med Statens Seruminstitut i Köpenhamn (SSI) coh Danmarks Tekniska Universitet Food i Köpenhamn (DTU) EU:s referenslaboratorium för antibiotikaresistens.

– Detta är förstås otroligt hedrande och roligt för oss, och ett kvitto på att vårt laboratorium håller mycket hög internationell standard och kvalitet. Jag är stolt över våra fantastiskt kompetenta medarbetare, som brinner för utveckling och kvalitet, säger Oskar Ekelund, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi Kronoberg-Blekinge.

Annons

De ska under minst de sju kommande åren tillsammans stödja och rådge medlemsstaterna i EU inom ämnet antibiotikaresistens.

MISSA INTE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons