Annons
Växjö

Miljardföretaget etablerar sig i Växjö – skapar ett 20-tal nya jobb

Växjö • Publicerad 19 september 2021
Foto: Nadia Hagberg

Dustin, som är en ledande onlinebaserad IT-partner, startar en ny avdelning som ska stärka företagets erbjudande inom återtag av IT-produkter. Avdelningen kommer att ha sitt säte i Växjö och skapar initialt ett 20-tal nya arbetstillfällen. Den nya organisationen väntas vara i full drift under hösten.

– Det här är en viktig del i vår fortsatta satsning på ett cirkulärt erbjudande. En stor del av koldioxidutsläppen kommer från hårdvara och genom att ge produkterna ett andra liv tar vi ett stort steg mot våra mål att vara helt cirkulära 2030 och en klimatneutral värdekedja. Vi har också en ambition att börja sälja använda produkter online, säger Henrik Lampa, hållbarhetschef på Dustin.

Annons

Avdelningen kommer att hantera återtag från alla nordiska länder. Dustin ska samla in produkter som datorer, skärmar, mobiltelefoner och annan IT-utrustning som ska återanvändas. Därefter raderas, avidentifieras och fräschas de upp och säljs vidare till återförsäljare av begagnade IT-produkter.

Dustin omsatte under det senaste räkenskapsåret drygt 13 miljarder kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons