Annons
Växjö

Miljardkoncernen i Växjö får ny storägare – ska bli världsledande

Växjö • Publicerad 22 juni 2023
Martin Backman är vd på Foxway som levererar cirkulära IT-tjänster till företag, offentlig sektor och återförsäljare av elektronik. Bilden är ett montage.
Martin Backman är vd på Foxway som levererar cirkulära IT-tjänster till företag, offentlig sektor och återförsäljare av elektronik. Bilden är ett montage.Foto: Pressbild/Tony Mayer

Foxway, miljardkoncernen med huvudkontor i Växjö, plockar in en ny storägare. Nordic Capital ska förvärva en majoritetsandel i Foxway som grundades 2009 och levererar cirkulära IT-tjänster till företag, offentlig sektor och återförsäljare av elektronik. Förra året omsatte Foxway-koncernen 7,6 miljarder kronor och hade kunder i över hundra länder.

– Vi är glada att få med oss Nordic Capital som partner på vår resa och stolta över våra medarbetare som har byggt upp en branschledare inom cirkulära IT-tjänster i Europa. När vi nu får tillgång till värdefull internationell erfarenhet och expertis, är jag övertygad om att vi kommer kunna stötta fler kunder globalt att integrera hållbara lösningar i deras verksamheter. Genom våra egna servicecenter skapar Foxway ett komplett ekosystem för IT-enheter och leder industrins utveckling i en mer hållbar riktning, säger Martin Backman, vd på Foxway.

Annons

Nordic Capital kommer tillsammans med Foxways ledning och den nuvarande ägaren Norvestor att fokusera på att öka tillväxten ytterligare, expandera internationellt och accelerera branschens utveckling mot ökad hållbarhet.

– Vi har imponerats av Foxways utveckling i en bransch med stor potential och intressanta möjligheter. Vi ser fram emot att bidra med sektorexpertis och kunskap för att Foxway ska kunna nå sin fulla potential och bli en världsledare inom hållbara och cirkulära IT-tjänster. Med fokus på förvärv, expansion och genom att utveckla organisationen vidare kommer Foxway att vara ledande i branschens hållbara omställning, säger Joakim Andreasson, Managing Director på Nordic Capital Advisors.

Transaktionen väntas slutföras under tredje kvartalet 2023.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons