Annons
Växjö

Miljardkoncernen i Växjö köper brittiskt företag: "Ett strategiskt förvärv”

Växjö • Publicerad 1 december 2022
Martin Backman är vd för Foxway.
Martin Backman är vd för Foxway.Foto: Urban Nilsson

Den Växjöbaserade koncernen Foxway växer och köper Global Resale, en brittisk leverantör av livscykelhanteringslösningar för IT-utrustning.

– Detta är ett strategiskt förvärv för att stärka vår position inom cirkulär IT i Europa. Vår mission är att möjliggöra hållbar teknik på marknaden, genom att erbjuda cirkulära IT-tjänster som förlänger hårdvarans livslängd och minskar dess klimatpåverkan. Med Global Resales team av experter inom cirkulär Tech kommer vi att med samlad kraft kunna förändra IT-industrin till att bli och agera mer hållbart, säger Martin Backman, VD på Foxway.

Annons

Foxway har under de senaste åren köpt flera företag med fokus på cirkulär IT. Koncernen har idag mer än 1 200 anställd och en omsättning på över fem miljarder kronor.

Global Resales har huvudkontor utanför London och med förvärvet stärker Foxway koncernens geografiska närvaro i Storbritannien och Europa.

– Vi ser fram emot att vara en del av Foxways resa framåt. Global Resale har ett starkt partnerskap och en global räckvidd. Det gör att vi kan tillföra värde till koncernen och dess kunder på en global marknad, säger Peter Jefford, Affärsområdeschef för företag på Global Resale.

Foxway-koncernen levererar IT-utrustning till stora företag och offentlig sektor. Den utrustning som en gång levererats ny tas sedan om hand för att återanvändas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons