Annons
Växjö

Ministern besöker Växjö

Växjö • Publicerad 10 oktober 2023
Jakob Forssmed (KD).
Jakob Forssmed (KD).Foto: JESPER ZERMAN

Under onsdagen kommer socialminister Jakob Forssmed (KD) till Växjö. Han ska bland annat besöka Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, för första gången. Han kommer att få möta personalen, ta del av resultat från rapporter och andra delar av verksamheten och även få berätta om regeringens prioriteringar inom myndighetens politikområden, ungas och civilsamhällets villkor.

MUCF flyttade till Växjö 2019 och sedan i fjol lyder myndigheten under socialdepartementet.

Annons

– Vi är glada över att socialministern besöker MUCF och våra lokaler i Växjö. Efter omlokaliseringen har myndigheten vuxit och vi får många viktiga uppdrag som berör både ungas och civilsamhällets villkor. Vi tar fram viktig kunskap inom båda politikområdena, säger Lena Nyberg.

Under eftermiddagen ska han även ha ett möte med Miniorlandslaget i Växjö på Araby Park Arena. Syftet med besöket är att lära sig mer om initiativet och varför den typen av verksamhet är viktig för Sverige i allmänhet och för lokala friidrottssatsningar i synnerhet. På plats kommer IFK Växjös klubbchef Mikaela Wieslander Mayer, Ateas platschef Lars Emilsson, Ateas Sverige-vd Linus Wallin och Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers vara för att berätta om verksamheten.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons