Annons

Misshandlad ordningsvakt häktad - körde på person på gågatan

Ordningsvakten som utsattes för misshandel och sedan körde på en person med sin bil har nu häktats.
Händelsen inträffade i centrala Växjö.
Växjö • Publicerad 29 november 2023

Det var under natten till söndag som en ordningsvakt ska ha blivit blivit misshandlad i centrala Växjö av flera personer. Efter överfallet satte han sig i sin bil och körde på en av de misstänkta gärningsmännen. Han försökte även köra på flera andra personer.

Händelsen har fångats på film och spridits på sociala medier.

Annons

Ordningsvakten, en man i 45-årsåldern, och två män i 20-årsåldern, greps och anhölls av polisen efter händelsen. Männen i 20-årsåldern är misstänkta för grovt våld mot tjänsteman, samt olaga hot då de ska uttalat dödshot mot ordningsvakten.

Under onsdagen häktades ordningsvakten. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, samt försök till grov misshandel.

– Det är ett mycket rörigt ärende och vi ska nu utreda bakgrunden till händelserna och varför det gick överstyr. Enligt patrullerna som jobbade med ärendet var det mycket stökigt på platsen och det finns många vittnen som ska höras, sade polisens presstalesperson Robert Loeffel under onsdagen.

Enligt P4 Kronoberg har männen i 20-årsåldern släppts, men misstankarna mot dem kvarstår.

Här saknas innehåll

Adam SjöborgSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons