Annons
Växjö

Missnöjd Växjöbo krävde en ny Tesla – batteriet räckte bara 40 mil

Växjöbon var missnöjd med sin nya Tesla och hävdade att hon måste ha fått en äldre modell med ett svagare batteri. Men ARN går nu på elbilstillverkarens linje och avslår kravet på en ny bil.
Växjö • Publicerad 5 juni 2023
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Tesla

En kvinna i Växjö köpte i fjol en Tesla som kostar cirka 660 000 kronor.

Men hon var inte alls nöjd med elbilens batterikapacitet. Enligt Tesla skulle batteriet räcka i cirka 50 mil på en laddning men hon lyckades inte nå längre än drygt 40 mil.

Annons

Enligt kvinnan hade hon fått en äldre version av av den aktuella bilmodellen som endast har ett 50-kilowattsbatteri. Hon hade dock beställt – och betalat för – ett batteri på 60 kilowatt.

Hon vände sig därför till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och krävde att Tesla kostnadsfritt skulle leverera rätt bilmodell till henne.

Tesla motsatte sig kravet och hävdade att Växjöbon hade fått den bil som hon beställt med ett batteri på 60 kilowatt. Dock påpekade den amerikanska elbilstillverkaren att räckvidden på 50 mil ”endast är en uppskattning av hur långt en laddning räcker under vissa specifika förhållanden”.

ARN konstaterar nu – efter att ha tagit del av parternas bevisning i ärendet – att det inte finns något som tyder på att Växjöbon fick fel bilmodell och hennes krav avslås.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons