Annons

Misstänks för grovt vapenbrott efter rekordsnabb psykvård

Växjö • Publicerad 27 juni 2023
Rättspsyk i Växjö.
Rättspsyk i Växjö.Foto: Lars-Goran Rydqvist

I december 2016 greps en nu 55-årig man hemmahörande i Växjö med en skarpladdad revolver. Tre år senare dömdes han av Göta hovrätt till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Efter endast 14 månaders tvångsvård togs beslut om att vården omedelbart skulle upphöra. Det var en chefsöverläkare som ansåg att 55-åringen inte längre led av någon allvarlig psykisk störning.

Annons

”Återfallsrisken i brottslighet som är av allvarligt slag bedöms som mycket låg, nästan obefintlig”, framhöll specialistläkaren inför förvaltningsrätten.

I juni i år greps 55-åringen i Ingelstad och är nu på nytt misstänkt för grovt vapenbrott. Han förnekar dock all inblandning i det nya fallet.

Han förnekar brott helt och hållet. Han vet ingenting alls om detta, känner inte de övriga involverade personerna och har inte tagit någon som helst befattning med vapen, säger försvarsadvokat Fredrik Sund till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons