Annons
Växjö

Misstänkt bedrägeri i Växjö - 90-årig kvinna utsatt

En man åkte på onsdagen hem till en äldre kvinna i Växjö.
Han lurade mig sig hennes bankkort från platsen.
Händelsen rubriceras som grovt bedrägeri.
Växjö • Publicerad 2 februari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Nadia Hagberg

Vid 16:40-tiden fick polisen in en anmälan om ett misstänkt bedrägeri. Händelsen ska ha skett tidigare under dagen i Växjö. En man åkte hem till en kvinna i 90-årsåldern och uppgav att han var en bankman samt att det var problem med hennes bankkort.

– Förövaren fick då med sig målsägandes bankkort, säger Filip Annas, polisen presstalesperson i Region syd.

Annons

Någon gärningsman är inte gripen och i nuläget har polisen ingen misstänkt. Om den äldre kvinnan har blivit av med några pengar är i nuläget okänt men polisen rubricerar händelsen som grovt bedrägeri.

– Det hör tyvärr inte till ovanligheterna att detta sker. Vi jobbar aktivt med flera liknande händelser runt om i Region syd. Vi vill gå ut med information om att aldrig lämna ut bankkort eller bankuppgifter till någon okänd person, säger Annas och fortsätter:

– Vi vill även informera anhöriga, om man har någon äldre anhörig, att prata med dem så att vi i största möjliga mån undviker att detta sker. För tyvärr förekommer det frekvent runt om i landet.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons