Annons
Växjö

Misstänkt brott bakom trafikolyckan på väg 27

Växjö • Publicerad 4 november 2021
Både lastbilen och personbilen hamnade i diket efter kollisionen.
Både lastbilen och personbilen hamnade i diket efter kollisionen.Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

På onsdagseftermiddagen larmades en stor räddningsstyrka till riksväg 27 mellan Växjö och Ingelstad med anledning av en trafikolycka. En lastbil fulltankad med diesel hade frontalkrockat med en personbil.

Nu misstänkts föraren av personbilen, en man i 40-årsåldern, för vårdslöshet i trafik, sedan han berättat för polis att han somnat bakom ratten under färden, skriver Smålandsposten.

Annons

– Lastbilsföraren har berättat att han mötte personbilen som var över på fel sida av vägen i en kurva och han hade då inte en chans att undvika att krocka, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Smålandsposten.

Olyckan orsakade långa köer medan räddningsinsatsen pågick och vägbanan fick saneras på diesel och bråte från fordonen efteråt. Ingen av de inblandade personerna behövde föras med ambulans till sjukhus.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons