Annons

Misstänkt mördare häktad – tungt beväpnad polis på plats vid tingsrätten

Växjö • Publicerad 9 januari 2024
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Lars-Göran Rydqvist

En 20-årig man misstänks för mordet på sommarvägen i Växjö den 8 oktober förra året. Han greps i helgen i samband med en polisrazzia där polisen slog till mot flera personer.

Under tisdagen häktades han av Växjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord och stämpling till mord. Han nekade till brott. Tungt beväpnad polis bevakade tingsrätten under häktningsförhandlingen.

Annons

Stämpling till mord är en form av förberedelse till brott när en person tillsammans med annan beslutar att begå ett mord eller försöker förmå någon att utföra mord.

20-åringen är välkänd av polisen och enligt Smålandsposten var han en av flera som tidigt frihetsberövades efter mordet på Bokelundsvägen i september 2021. Han dömdes senare till 15 månaders fängelse för grovt vapenbrott efter att ha haft innehaft två halvautomatiska pistoler på Vintervägen en dryg månad efter mordet. Han har tidigare även dömts för bland annat rån.

Misstankarna om förberedelse kring mord handlar om en annan händelse där 20-åringen tillsammans med flera andra ska ha planerat ett nytt mord den 3-4 januari i år. Polisen tvingades slå till snabbt i lördags efter att mordplanerna blivit kända. En 17-åring häktades för inblandning under måndagen och ytterligare två, utöver den mordmisstänkta 20-åringen, misstänks för inblandning. De är 20 och 21 år gamla. En femte person, som greps under måndagen, misstänks för medhjälp till förberedelse till mord.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons