Annons

Misstänkt mördare på Högstorp går med på att sitta häktad

I över tre månader har den misstänkte mannen nu suttit häktad för ett mord på Högstorp i Växjö år 2011. Inte vid något tillfälle har han begärt att domstolen på nytt ska pröva häktningen.
Växjö • Publicerad 15 augusti 2023

Den mordmisstänkte 35-årige mannen greps av polis under eftermiddagen den 2 maj i år. Då var han anhållen i sin frånvaro för det tolv år gamla på mordet på en närstående kvinna på Högstorp.

Mordet inträffade på en 58-årig kvinnas villafastighet den 7 mars 2011. Inledningsvis larmades ambulans till platsen sedan kvinnan påträffats död. Ambulanspersonalen konstaterade att kvinnan mördats genom mycket kraftigt yttre våld och kontaktade direkt polisen.

Den 35-årige mannen som misstänks ha mördat en närstående kvinna på Högstorp i Växjö för tolv år sedan har nu suttit häktad i tre månader efter gripandet i början av maj.
Den 35-årige mannen som misstänks ha mördat en närstående kvinna på Högstorp i Växjö för tolv år sedan har nu suttit häktad i tre månader efter gripandet i början av maj.Foto: Per-Erik Sandebäck
Annons

Nästan omgående riktades misstankarna mot den i dag 35-årige mannen. Han greps och häktades redan då i elva veckor, men utredningen lades så småningom ned i brist på bevis sedan flera hundra förhör hållits.

I slutet av 2013 dömdes mannen för att ha stulit kontanter och smycken från offrets säkerhetsskåp enbart en månad innan hon mördades.

Dessutom dömdes han 2019 till två års fängelse för övergrepp i rättssak vid 29 tillfällen, försök till utpressning vid 62 tillfällen samt flera fullbordade fall av utpressning och bedrägerier.

Det var nya uppgifter i mordfallet som ledde till att mannen i maj i år på nytt greps och häktades för mordet. Han förnekade brott bakom stängda dörrar under den enda häktningsförhandlingen som hållits i den här andra omgången av frihetsberövandet.

Den misstänkte har rätt att få häktningsfrågan omprövad vid en domstolsförhandling var 14:e dag. Hittills har 35-åringen via sin offentlige försvarare, advokat Zackarias Hallenkrantz, vid varje tillfälle medgett fortsatt häktning.

Åklagaren har nu återigen begärt och fått förlängning eftersom mordutredningen inte är klar. Sin vana trogen medgav den misstänkte mördaren fortsatt häktning utan ny domstolsprövning till den 24 augusti.

Förutom mordet finns även pågående förundersökning mot 35-åringen för bland annat utpressning.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons