Annons

Misstänkt mordbrännare har erkänt ytterligare en butiksbrand

Mannen som tände eld inne på Dollarstore i Växjö försökte före dådet även anlägga en brand på Citygross. Misstankarna mot honom gäller nu både grov mordbrand och försök till grov mordbrand.
Växjö • Publicerad 16 juni 2023 • Uppdaterad 18 juni 2023
Polis och räddningstjänst ryckte på tisdagskvällen ut till butiken Dollarstore i Växjö sedan det brunnit inne på en toalett.
Polis och räddningstjänst ryckte på tisdagskvällen ut till butiken Dollarstore i Växjö sedan det brunnit inne på en toalett.Foto: Carl Carlert

En man i 60-årsåldern greps i tisdags kväll i närheten av Dollarstore på Handelsplats Ill sedan det börjat brinna inne på en kundtoalett. Branden orsakade rökutveckling i butiken men ingen person kom till skada.

Mannen sitter nu anhållen misstänkt för grov mordbrand och enligt polisen fanns det stor spridningsrisk när han tände eld på papper inne på toan.

Annons

I förhör har det framkommit att mannen före dådet på Dollarstore även försökte anlägga en brand på Citygross i närheten.

– Han kommer att begäras häktad både för den grova mordbranden på Dollarstore och försök till grov mordbrand på Citygross, säger åklagare Jonny Philipsson som leder förundersökningen.

Enligt Jonny Philipsson var det mannen själv som berättade för polisen att han före Dollarstore hade varit inne på Citygross och försökt tända eld på en gardin, men att elden inte tog sig.

– Han har erkänt båda brotten. Personalen på Citygross hade inte uppmärksammat detta utan det var när polisen kom dit som det upptäcktes att det hade brunnit.

Mannen har inte uppgett något motiv till varför han anlade bränderna i butikerna.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons