Annons
Växjö

Misstänkt pedofil utreds för våldtäkt mot flicka

Växjö • Publicerad 10 januari 2023
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Lena Gunnarsson

Lördagen den 10 december förra året åkte en 34-årig man till Öjaby för att träffa en minderårig flicka som han hade kommit i kontakt med via nätet. Flickans uppfattning ska ha varit att personen var i hennes egen ålder. Men när det inte visade sig stämma kontaktade flickan andra vuxna som ingrep mot den 34-årige mannen.

Han är sedan dess frihetsberövad och har häktats misstänkt för utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Annons

Nu rapporterar Smålandsposten att mannen också utreds för barnvåldtäkter. Våldtäkterna ska ha skett mot två barn via nätet.

– Den misstänkte har förmått barnen att göra vissa saker. Det behöver inte vara ett fysiskt möte för att det ska kunna rubriceras som våldtäkt mot barn. Vi har hittat material som gör att misstankarna mot mannen har skärpts på det här sättet, säger åklagare Emma Berge till Smålandsposten.

Ett av fallen ska skett mot flickan som mannen skulle träffa i Öjaby. Brottsligheten ska ha pågått i under ett halvår.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons