Annons
Växjö

Här grips misstänkta mördarna – gick vid vägrenen

Polisen har gripit de två personer som har varit anhållna i sin frånvaro misstänkta för mordet på en 50-årig man i Lammhult i fredags.
Växjö • Publicerad 7 maj 2023
Polisavspärrningar utanför brottsplatsen i Lammhult.
Polisavspärrningar utanför brottsplatsen i Lammhult.Foto: CARL CARLERT

Under natten till fredagen mördades en 50-årig man i Lammhult. Polis och ambulans larmades till en adress i centrala delarna av samhället med anledning av att en man skadats allvarligt i en lägenhet. Mannen, som var på besök i lägenheten, fördes till sjukhus men avled strax efter att han kom in till sjukhuset.

Utredningsarbetet under de senaste dagarna ledde fram till att två personer anhölls i sin frånvaro och polisen har i helgen sökt efter paret. Under söndagen grep polisen den 57-årige man och den 49-åriga kvinna på riksväg 30, strax söder om avfarten mot Bjursjö.

Annons

– Det här paret gick vid väggrenen när jag körde förbi. De försökte stoppa bilar och då kände jag igenom dem utifrån signalementet polisen gick ut med, säger Jens Williamsson som såg polisgripandet på nära håll.

Paret greps vid lunchtid på söndagen och kommer att förhöras under dagen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons