Annons

Moa Lignell spelar under Växjö Pride

Moa Lignell slog igenom i Idol 2011. Nu är hon klar för en spelning i samband med invigningen av Växjö Pride.
– Fest och allvar, säger Moa Lignell om Pride.
Växjö • Publicerad 5 maj 2024
Moa Lignell är aktuell med ny musik och spelning under Växjö Pride.
Moa Lignell är aktuell med ny musik och spelning under Växjö Pride.Foto: Johanna Pettersson

Den 6 maj invigs Växjö Pride vid Speakers corner. I samband med det efterföljande minglet på PM & Vänner Tak blir det en exklusiv spelning med Moa Lignell.

– Det känns fint! Hela veckan är givetvis viktig, men man gillar ju startskott och finaler, säger artisten.

Annons

Vad kommer du bjuda på?

– Som alltid på mina konserter blir det en ganska stillsam stund. Texter att lyssna på och melodier att följa med i. Jag kommer att blanda gammalt och nytt.

Vad har Pride haft för betydelse för dig?

– När jag var i tidiga tonåren var Pride, alla människor där och flaggorna väldigt spännande. Som en sneak peek på något jag skulle bli en del av. Nu innebär det lite mer allvar. Just det tycker jag att Pride parerar väldigt snyggt. Fest och allvar.

Sedan succén i Idol 2011 har Moa Lignell släppt flera album, två EP:s och fristående låtar samt turnerat både själv och med artister som Anna Ternheim och Melissa Horn.
Sedan succén i Idol 2011 har Moa Lignell släppt flera album, två EP:s och fristående låtar samt turnerat både själv och med artister som Anna Ternheim och Melissa Horn.Foto: Johanna Pettersson

2011 klev den då 16-åriga Moa Lignell in framför Idol-juryn och framförde den egenskrivna låten ”When I held ya”. Det golvade juryn som då bestod av Anders Bagge, Laila Bagge, Alexander Bard och Pelle Lindell och det ses som en av de bästa auditions i svenska Idol någonsin.

Moa Lignell slutade trea i Idol den säsongen och sedan dess har hon släppt tre fullängdsalbum, två EP och ett antal separata låtar, både till sig själv och andra artister. Hon har också turnerat själv i Sverige och Norge och tillsammans med Anna Ternheim, Melissa Horn och Janne Schaffer. I våras släpptes hennes EP ”Ett steg från där jag kom” som är den andra sedan Moa Lignell valde att byta från engelska till svenska texter.

Arkivfilm från 2017:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons