Annons
Växjö

Moderaten kan bli ny ordförande i Region Kronobergs fullmäktige

Växjö • Publicerad 25 oktober 2022
Roland Gustbée har varit ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden. Men nu är han aktuell som ny ordförande i fullmäktige.
Roland Gustbée har varit ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden. Men nu är han aktuell som ny ordförande i fullmäktige.Foto: Elvedin Basic

Centerpartisten Britt-Louise Berndtsson har hållit i ordförandeklubban under senaste mandatperioden. Nu föreslås allianskollegan Roland Gustbée (M) av Moderaterna som ny ordförande i regionfullmäktige de kommande fyra åren.

– Det är ett hedersuppdrag att bli föreslagen till ordförande i regionens högsta beslutande organ. Samtidigt kommer det nya uppdraget tillåta mer tid till barnbarn och annat som blir allt viktigare i livet, säger Roland Gustbée i ett pressmeddelande.

Annons

Under den senaste mandatperioden har han varit ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden, och enligt Moderaterna trappar nu Roland Gustbée ner som heltidspolitiker när han tar sikte på ordförandeposten.

Det återstår dock att se om han röstas in som regionfullmäktiges ordförande. Under onsdagen kommer valet av det nya presidiet i att genomföras i regionfullmäktige som hålls i Utvandrarnas hus.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons