Annons
Växjö

Moderaterna i Växjö bröt överenskommelse – satte upp valaffischer för tidigt

Växjö • Publicerad 15 augusti 2022
Arkivbild från valrörelsen 2018.
Arkivbild från valrörelsen 2018.Foto: Lydia Arvidsson Shukur

Söndag klockan 08 skulle partierna börja sätt upp sina valaffischer i Växjö. Det var överenskommelsen. Enligt flera partier började dock Moderaterna tidigare.

”Då hade moderaterna i Växjö redan varit ute på natten och i arla morgonstund och lagt beslag på de mest attraktiva platserna. Enligt överenskommelsen skulle man också inte sätta upp affischer på t ex tre stolpar i rad för att stänga ute andra partier. Detta nonchalerades och t ex på gatan upp till Högstorp samt sträckan från centrumrondellen förbi Katedralskolan satt det både tre och fyra affischer i rad i attraktiva lägen vilket effektivt blockerade för andra partier, skriver Thomas Karlsson, valarbetare för Centerpartiet till Smålandsposten.

Annons

Moderaternas valledare Rene Jaramillo erkänner i en intervju med SVT Småland att man brutit överenskommelsen. Han ber också om ursäkt till de andra partierna.

– MUF, vårt ungdomsförbund, har inte följt reglerna utan började affischera tidigare än den överenskommelsen som vi hade. När jag fick reda på det så har vi pratat internt i partiet och vi jobbar nu för att rätta till det, säger han till SVT Småland.

Enligt SVT Småland var Moderaterna också ute och plockade ner en del av valaffischerna under söndagen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons