Annons
Växjö

Moderaterna vill införa säkerhetsprövning

Växjö • Publicerad 9 september 2023
Pernilla Tornéus (M), oppositionsråd för Moderaterna i Växjö.
Pernilla Tornéus (M), oppositionsråd för Moderaterna i Växjö.Foto: Hilda Frankki

Kommunstyrelsens krisledningsnämnd är ansvariga för att leda kommunens arbete under extraordinära situationer. Nu har Pernilla Tornéus, oppositionsråd för Moderaterna i Växjö, lämnat in en motion till Kommunfullmäktige där hon föreslår att de som sitter i krisledningsnämnden ska säkerhetsprövas.

– Växjö kommuns krisledningsnämnd ansvarar för att leda kommunens arbete vid extraordinära händelser. För att kunna fatta välinformerade beslut kan man då behöva ta del av säkerhetskänslig information. Det är därför extra viktigt att ledamöter som ingår i krisledningsnämnden är pålitliga, säger Pernilla Tornéus i ett pressmeddelande.

Annons

I pressmeddelandet trycker hon även på att andra kommuner redan har säkerhetsprövningar för sina motsvarande nämnder. Bland annat Vallentuna, Tierp, Oskarshamn och Sollefteå har redan klubbat igenom liknande förslag. Nu tycker Pernilla Tornéus att det är dags för Växjö att gå i deras fotspår.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons