GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Moderaterna vill se 200 fler poliser i Kronoberg

     Växjö • Publicerad onsdag 12:14 • Uppdaterad onsdag 12:16

     Moderaternas partiledare Ulf Kristersson var, i samband med en tidig valturné, på besök i Växjö under tisdagen. För Smålandsposten berättade han att partiet vill se 200 fler poliser i Kronoberg.

     – Det finns utan tvekan ett behov av fler poliser idag, det tycker nog alla du pratar med. De behöver vara vid de riktigt grova brotten som gängbrottslighet. Men de kan inte heller överge alla andra platser där det inte just då sker något brott.

     Växjös lokalpolisområdeschef Jonas Eek menar att 200 fler poliser hade inneburit en märkbar skillnad i regionen.

     – Vi bedriver ett bättre arbete idag än vi gjorde för ett och fem år sedan, för att det finns fler poliser idag, säger han till Smålandsposten.

     Exakt hur många poliser som arbetar i Kronoberg i dag vill han av taktiska skäl inte avslöja.

     När Moderaterna presenterade sitt budgetförslag i förra veckan var det stort fokus på det polisiära. De vill bland annat satsa totalt 400 miljoner kronor på utökade polislöner.

     Huruvida det borgerliga budgetförslaget går igenom avgörs under onsdagseftermiddagens budgetomröstning. Antas budgeten kan Sveriges nya statsminister Magdalena Andersson (S) komma att regera på en budget som till delar tagits fram av M, SD och KD.

     Ulf Kristersson (M) på plats i Växjö.
     Ulf Kristersson (M) på plats i Växjö.
     Foto: Calle Rydqvist

     Testa SMP digital plus: En månad för en krona

     Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

     Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

     Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.