Annons
Växjö

Moderaternas nya plan för slottsruinen: ”Kan inte bara stå och se på”

Växjö • Publicerad 16 augusti 2023
Kronobergs slottsruin.
Kronobergs slottsruin.Foto: David Johansson

Sedan den 1 januari i år är Kronobergs slottsruin stängd för besök eftersom slottsruinen är i mycket dåligt skick och fastighetsägaren Statens fastighetsverk, SFV, inte har kunnat garantera säkerheten.

SFV har tidigare meddelat att det saknas pengar för att en upprustning av slottsruinen ska kunna göras. Den beräknade kostnaden för att fixa problemen är minst 40 miljoner kronor och det har inte ägaren inte kunnat avsätta.

Annons

Nu vill Moderaterna i Växjö att kommunen tar initiativ för att att rusta upp och underhålla Kronobergs slottsruin och att kommunen medverkar till att en långsiktig vård- och underhållsplan genomförs för hela området kring Kronobergs slottsruin.

– Kronobergs slottsruin är ett otroligt viktigt besöksmål för Växjö och hela besöksregionen. Vi kan inte bara stå och se på hur detta fina kulturarv helt förfaller och blir otillgängligt för besökare”, säger Pernilla Tornéus (M) i en kommentar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons