Annons
Växjö

Molly och Clara testar årets Halloweengodis – de får högsta betyg

Svarta tungor och poppande i munnen. Halloween är inte bara spöken utan även godis. Men vad smakar egentligen bäst? Testpanelen med Molly Jonsson och Clara Elmlund korade årets vinnare och förlorare i smakväg.
Grimslöv • Publicerad 31 oktober 2023
Halloween Popping Candy får högsta betyget. Man doppar godisklubban i pulver som sedan får det att poppa i munnen, berättar Molly Jonsson och Clara Elmlund.
Halloween Popping Candy får högsta betyget. Man doppar godisklubban i pulver som sedan får det att poppa i munnen, berättar Molly Jonsson och Clara Elmlund.Foto: David Färdigh

Bus eller godis? Den frågan kan man råka ut för såhär runt månadsskiftet oktober/november. Halloweenfirandet kan ta sig många skrämmande uttryck men bjuder även på mer eller mindre skräckinjagande godisvarianter. Testpanelen bestående av Molly Jonsson och Clara Elmlund från Grimslöv gav sig i kast med årets godisutbud och delade ut följande betyg:

Monster Mix

Annons

Geléaktiga bitar som ser ut som hjärnor. Surt men ganska gott. Betyg: 3,5.

Headbangers Bars

Jättegott surt godis som finns både med päron- och jordgubbssmak. Vill man äta mer av. Betyg: 5.

Troll Popeye

Läskiga ögon. Väldigt klibbiga att hålla i, men den krämiga sylten inne i ögat smakar inget vidare. En besvikelse. Betyg: 2,5.

Sour Ufo – tongue painter

Godis som färgar tungan svart. Det är jätteroligt och gott. Betyg: 4,5.

Halloween Poppig Candy

Godisklubba som doppas i pulver som får det att poppa härligt i munnen. Gott och häftigt. Vår favorit! Betyg: 5.

Godis i läskigt ögonformat. Men den syltiga krämen inne i ögat föll inte riktigt testpanelen i smaken.
Godis i läskigt ögonformat. Men den syltiga krämen inne i ögat föll inte riktigt testpanelen i smaken.Foto: David Färdigh

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons