Annons

Monika och Rebecca öppnar nytt i Växjö

Växjö har fått ett nytt konstgalleri. Det är vännerna Monika Lundin och Rebecca Rappner som omvandlat Salong Cocette på Spetsamossen till ateljé, utställningslokal och finloppis.
– Det ligger helt rätt intill kulturstråken nära centrum.
Växjö • Publicerad 14 oktober 2023
Nytt galleri i Växjö. På Flintvägen vid Spetsamossen har Monika Lundin och Rebecca Rappner öppnat Salong Cocette som ateljé och konstutställningslokal.
Nytt galleri i Växjö. På Flintvägen vid Spetsamossen har Monika Lundin och Rebecca Rappner öppnat Salong Cocette som ateljé och konstutställningslokal.Foto: David Färdigh

Under den gångna helgen var det inte bara Växjö konstrunda utan dessutom invigning av ett nytt konstgalleri. På Flintvägen vid Spetsamossen slog konstnärskollegorna Monika Lundin och Rebecca Rappner upp portarna till Salong Cocette, en tidigare frisörsalong som stått tom en längre tid.

– Vi lånade salongen i samband med Växjö Konstrunda 2019 och Kulturnatten 2020. Då såg vi möjligheterna. Bra lokaler i mysiga kvarter och dessutom nära centrum och kulturstråket vid Västergatan. Sedan har vi behållit namnet Salong Cocette. Det är så väletablerat. Man behöver ju inte uppfinna hjulet på nytt.

Annons

Inför Växjö konstrunda och invigningen pågick förberedelserna in i det sista.

– Det var fullt upp. Vi lyckades exempelvis hitta knappen till skyltbelysningen inne i en garderob två dagar innan öppningen.

På Salong Cocette kommer Monika och Rebecca både att ha ateljé och visa upp sina målningar. Tanken är också att andra konstnärer ska kunna hyra in sig och ha visningar eller event i lokalen.

– Bland våra idéer finns också att anordna inspirerande konstworkshops, där grupper kan boka in sig och måla tillsammans under avslappnade former.

Förutom konst så blir det även finloppis på Salong Cocette. Tanken är att visa upp och sälja nischade hantverk, allt från klänningar till retroglas.

– Små, fina saker som dessutom förstärker salongens inredning. Utsmyckning i kombination med en slags mini-second hand.

Vad kommer ni ha för öppettider?

– Vi kör två dagar i veckan, onsdagar och söndagar.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons