Annons
Växjö

Mördad mans fru nekas ersättning - tillhörde kriminell gruppering

Växjö • Publicerad 2 mars 2023
Genrebild från Bildbyrån.
Genrebild från Bildbyrån.Foto: SIMON HASTEGÅRD

I september 2022 mördades en man. Nu har Brottsoffermyndigheten att hans fru, hemmahörande i Kronoberg, inte ska få de 60 000 kronor i ersättning för sveda och verk som tidigare var bestämt.

Detta för att den mördade mannen var tongivande i en kriminell gruppering som låg i konflikt med en annan kriminell gruppering. Mannen som dömdes för mordet tillhörde den andra grupperingen.

Den mördade var även misstänkt för inblandning i flera våldsdåd som hade föregått mordet. Brottsoffermyndigheten pekar även på en musikvideo som ”tydligt visade på det agg" som var riktat mot mannen.

Att mannen var inblandad i en kriminell verksamhet menar Brottsoffermyndigheten innebar att han utsatte sig själv för ökad risk att skadas. Därför ska hustrun nekas ersättning.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons