Annons

Mördaren flyttas från Kumla – får byta fängelse

Växjö • Publicerad 6 januari 2024
Skogome, anstalt på Hisingen.
Skogome, anstalt på Hisingen.Foto: E-produktionsgruppen

Den 22 november 2022 mördades en man i sin bostad på Teleborg i växjö. En 73-årig man kom sedan att dömas till 16 års fängelse och han placerades på Kumlaanstalten som har den högsta säkerhetsklassningen. Men nu flyttas mannen till en anstalt med lägre säkerhetsklass.

Män som dömts till minst fyra års fängelse kommer inledningsvis till riksmottagningen på Kumla för en säkerhetsbedömning och därefter beslutar Kriminalvården vilken säkerhetsklass som den dömde ska placeras i och vad som gäller vid permissioner.

Annons

Nu har Kriminalvården beslutat att mannen ska placeras i anstalten Skogome som ligger på Hisinge strax utanför Göteborg. Anstalten har 179 platser säkerhetsklass 2 och 20 platser i säkerhetsklass 3.

Utifrån en fördjupande villkorsutredning bedöms risken för rymning eller fritagning vara låg, liksom risken för att mannen använder sig av hot eller våld eller gör sig skyldig till annan allvarlig misskötsamhet eller kriminalitet. Mannen bedöms samtidigt ha behov av placering i psykiatrisk omvårdnadsavdelning.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons