Annons
Växjö

Mördaren i Växjö är inte allvarligt psykiskt sjuk

Växjö • Publicerad 20 februari 2023
En man i 70-årsåldern sköts till döds i sin bostad på Teleborg i november.
En man i 70-årsåldern sköts till döds i sin bostad på Teleborg i november.Foto: Carl Carlert

73-åringen som sköt en annan man till döds på Teleborg i Växjö är inte allvarligt psykiskt sjuk enligt den rättspsykiatriska utredningen rapporterar Smålandsposten. Vid en fällande dom kommer mannen att dömas till ett långt fängelsestraff.

Mordet skedde på Teleborg den 22 november förra året. 73-åringen ska ha tagit med sig ett av sina jaktvapen och ringt på hemma hos en man i 70-årsåldern. När dörren öppnades sköts mannen kallblodigt till döds med två skott.

Annons

Mordvapnet kastades sedan i sjön Mien söder om Tingsryd. Dagen efter greps 73-åringen i sin bil vid campingen i Tingsryd.

Motivet ska ha varit att 73-åringen ångrade en fastighetsaffär som inträffade för över fem år sedan. Mannen skulle sälja sin fastighet och anlitade offrets hjälp i samband med affären men har sedan dess ältat försäljningen. Under årens lopp har ilskan som byggts upp riktats mot offret.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons