Annons
Växjö

Mördaren inte allvarligt psykiskt sjuk – kan dömas till fängelse

Växjö • Publicerad 19 april 2023
73-åringen som i november förra året sköt en man på Teleborg lider inte av någon allvarlig psykisk störning.
73-åringen som i november förra året sköt en man på Teleborg lider inte av någon allvarlig psykisk störning.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Rättsmedicinalverkets bedömning av den 73-årige mannen som står åtalad för mordet på en man i 70-årsåldern på Teleborg i november inte var eller är allvarligt psykiskt sjuk.

Den misstänkte bad om en överprövning av slutsatsen i undersökningen, som nu har granskats av Socialstyrelsens rättsliga råd.

Annons

Smålandsposten rapporterar att slutsatsen i rättsliga rådets bedömning är att det ”inte finns medicinska förutsättningar att överlämna 73-åringen till rättspsykiatrisk vård” och därmed finns endast fängelse som möjligt straff.

Socialstyrelsens rättsliga råd fastslår att 73-åringen inte var allvarligt psykiskt sjuk vid mordet eller bedömningssamtalet. Det står att mordet begicks under påverkan av en psykisk störning men att den inte bedöms som allvarlig.

Mordrättegången i Växjö tingsrätt avslutas på tisdag.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons