Annons
Växjö

Mordbrännare från länet döms till fem års fängelse

Växjö • Publicerad 3 december 2021
Räddningstjänsten kallades ut till husvagnsbranden på Södra Portgatan i Osby natten till den 14 juli i år.
Räddningstjänsten kallades ut till husvagnsbranden på Södra Portgatan i Osby natten till den 14 juli i år.Foto: Polisens förundersökning

En 52-årig man från Ljungby kommun har stått åtalad för mord och mordbrand sedan en man hittades död i en utbränd husvagn i Osby, norra Skåne, i somras. Nu har 52-åringen dömts till fem års fängelse, skriver Smålandsposten.

Mannen frias från mordåtalet eftersom rätten anser att han inte haft något direkt uppsåt att döda mannen. 52-åringen döms i stället för grovt vållande till annans död och mordbrand. Straffet blir fem års fängelse. Utöver det ska 52-åringen betala ett skadestånd till mannens barn på totalt 180 000 kronor.

Annons

Den 52-åriga mannen vårdades inom psykiatrin i Växjö under sommaren och blev utskriven därifrån den 8 juli. Natten den 14 juli anlade han mordbranden i Osby som orsakade en man i 60-årsålderns död.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons