Annons
Växjö

Mordförsök i Växjö – tre unga män har häktats

Växjö • Publicerad 16 mars 2022
Foto: Carl Carlert

Tre män som misstänks för mordförsöket vid bensinmacken Shill Dalbo i Växjö har häktats, skriver Smålandsposten. En 21-årig man häktades på tisdagen. Han är misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Ytterligare två män, båda 23 år, häktades i sin frånvaro under måndagen. En är misstänkt för försök till mord, den andra för medhjälp till brottet samt grovt vapenbrott.

Annons

De sitter nu frihetsberövade i Grekland, dit de flydde efter gärningen och åklagaren har utfärdat en Europeisk arresteringsorder för att få dem överlämnade till Sverige.

Skottlossningen vid Shill Dalbo inträffade strax innan klockan 22.30 i fredags kväll. En man i 25-års åldern kom då till akuten i Växjö med en skottskada.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons