Annons

Mordförsöket i Växjö startade med bråk på en restaurang

Helgens mordförsök på Klostergatan i Växjö startade med ett bråk på en restaurang och en av de två män som polisen grep har släppts på fri fot.
Växjö • Publicerad 12 juni 2023
Polisens tekniker arbetar på brottsplatsen med att säkra spår. Arkivfoto
Polisens tekniker arbetar på brottsplatsen med att säkra spår. ArkivfotoFoto: Carl Carlert

Vid tvåtiden under natten mot lördagen blev en man i 30-årsåldern knivhuggen på Klostergatan i Växjö centrum. Polispatrullerna som larmats ut hittade mannen på gatan med stickskador och han fördes till Växjö lasarett med allvarliga skador.

Två män, i 25- respektive 30-årsåldern, greps och anhölls misstänkta för mordförsök, efter att en polispatrull anträffat dem i närheten av brottsplatsen. Enligt polisen stämde de två in på signalementsuppgifter som man fått fram från vittnen.

Annons

– En av männen har släppts medan den andre sitter kvar. Den släppte mannen är inte helt avförd från utredningen men vi misstänker att den som sitter kvar hos oss är huvudgärningsmannen vid dådet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel inleddes händelseförloppet med ett bråk mellan flera personer i anslutning till en restaurang i närheten.

– Det är inte frågan om något gängbråk men flera personer har av någon anledning hamnat i bråk. Därefter har den här mannen blivit kraftig huggen med ett vasst föremål ute på gatan.

Den drabbade mannen har under helgen kunnat höras av polisen och flera personer som blev vittnen till händelsen eller befann sig på platsen har också förhörts.

Misstankarna mot den anhållne mannen gäller fortsatt försök till mord.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons