Annons

Mordmisstänkt släppt efter rättegången

Växjö • Publicerad 17 november 2023
Polisen genomförde en stor insats efter mordet i Lammhult i maj.
Polisen genomförde en stor insats efter mordet i Lammhult i maj.Foto: Calle Rydqvist

Den senaste tiden har två mordrättegångar varit igång i Växjö, dels mot den 35-åring som misstänks för mordet på sin mamma på Högstorp 2011 och del mot en 57-åring som misstänks för mordet på en man i Lammhult. Men vid båda rättegångarna har åklagarna fått bakslag och männen släppts i väntan på dom, vilket tyder på att männen kommer att frias från mordanklagelserna.

Det misstänkta mordet i Lammhult skedde i början av maj i år. Ett bråk uppstd i en lägenhet och en man avled efter att ha fått en stickskada i halsen. Två dagar senare greps en man misstänkt för mordet och nyligen åtalades han för brottet.

Annons

Åklagaren påstår att 57-åringen mördat offret genom att sticka en kniv i halsen med skador på lungan och inre blödning som följd och föreslog under sin slutplädering att mannen skulle dömas till ett tidsbestämt fängelsestraff för mord eller i andra hand dråp. Mannen har förnekat brott men vidgår vissa delar av händelseförloppet. Han har varit på platsen och använt en kniv men förnekat mord.

Efter att rättegången avslutades beslutade tingsrätten att mannen ska släppas på fri fot i väntan på domen vilket tyder på att han inte döms för mord eller dråp. Läs mer här.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons