Annons
Växjö

Mordmisstänkte misstänks vara allvarligt psykisk sjuk

Växjö • Publicerad 22 december 2022

Här saknas innehåll

En 72-årig man misstänks för mordet på en 70-årig man på Teleborg den 22 november i år. Den mordmisstänkte har genomgått en mindre psykiatrisk undersökning och specialistläkaren menar att det ”kan misstänkas” att den mordanklagade 72-åringen led av en allvarlig psykisk störning vid både dödsskjutningen på Teleborg och vid undersökningen, skriver Smålandsposten.

Växjö tingsrätt ska senare besluta om det ska genomföras en rättspsykiatrisk undersökning som pågår i fyra till sex veckor.

Annons

Enligt Smålandsposten visar polisutredningen att den misstänkte 72-åringen använde sitt jaktgevär vid mordet och att han sköt offret när denne öppnade dörren till sin bostad. Motivet tros vara missnöje kring en bostadsaffär för fem år sedan, där den misstänkte tog hjälp av offret. Priset på fastigheten slutade runt tio procent under det begärda priset.

Montage. Polis på plats vid mordplatsen i Växjö. Området spärrades av efter mordet.
Montage. Polis på plats vid mordplatsen i Växjö. Området spärrades av efter mordet.Foto: Carl Carlert
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons